• Nebulous Stars

6 kreativnih ideja za zabavu ... olovkom i papirom!

Ne morate trošiti gomilu novaca na umjetničke potrepštine kao biste poboljšali djetetovu kreativnost. Jedino što je potrebno je list papira i olovka kako biste imali malo zabave. Evo šest sjajnih ideja za ublažavanje dosade. Sami ili sa svojom obitelji, vrlo je jednostavno!

Od Marie-Josée Roy


1. Izvrsni leš

Izmišljeno od strane nadrealista početkom 20. stoljeća, u ovoj grupnoj igri mnogi i danas uživaju.Pravila su jednostavna: igrači se moraju izmjenjivati kako bi dodali riječ rečenici slijedeći red „Pridjev, imenica, prilog, glagol, pridjev, imenica“. Svaki igrač prekriva papir preko svoje dodane riječi tako da nitko ne vidi što je napisala prethodna osoba. Na kraju otkrijte papir kako biste otkrili gotovu rečenicu. Sigurno ćete umirati od smijeha.


2. Kućni crtići

Napravite pokretnu knjigu kako biste pokazali svom djetetu kako su prvi crtići izrađeni. Jednostavno nacrtajte svoju prvu figuru u donjem desnom kutu bilježnice. Na sljedećoj stranici, na istom mjestu, ponovno nacrtajte istu figuru, ovaj put mijenjajući nešto na njoj, primjerice položaj ruke ili stopala. Napravite ovo na svakoj stranici i nastavite na otprilike 20 sljedećih stranica. Zatim, okrenite stranice brzo kako bi vidjeli kako vaši crteži oživljavaju!

3. Glave, tijela i noge

Svaki igrač ima list papira na koji najprije mora nacrtati glavu. Zatim, papir je savijen tako da se jedino linije vrata mogu vidjeti. Zatim svatko dodaje svoj list papira osobi s lijeva, koja crta torzo i savija papir opet prije negoli ga doda sljedećem igraču. Sljedeći igrač crta noge. Nakon što je crtež gotov, odmotajte list papira kako bi otkrili smiješno stvorenje koje ste stvorili!


4. Pobijediti, izgubiti ili crtati

Igrači se izmjenjuju kako bi drugi pogodili riječ ili izraz koristeći samo olovku i list papira. Igrači mogu birati ono što žele crtati ili odlučiti teme, poput sporta, turističkih odredišta ili nečega iz Nebulous Stars! Odaberite riječi koje će svi znati i prilagodite dopušteno vrijeme u skladu s dobi igrača.


5. Origami

Savijanje papira je umjetnost koja se stoljećima izvodi u Aziji gdje su stručnjaci stvarali veličanstvene origamije. Kako biste svoju djecu zainteresirali za tu drevnu umjetnost, pokažite im kako se može napraviti papirnati proricatelj sudbine, poznat i kao paku-paku. Ova papirnata igra iz našeg djetinjstva sigurno će donijeti zabavu i smijeh dok govorite o budućnosti. Djeca to mogu koristiti za igru sa svojim prijateljima, čak i na daljinu.


6. Crtanje riječima

Za djecu koja žele više izazova, evo kreativna aktivnost koju mogu isprobati. Izaberite inspirirajuću poruku i jednostavan oblik, kao npr. oblik zvijezde. Zatim, ispišite poruku dok pokušavate formirati oblik koji ste izabrali. Igrajte se oko rasporeda riječi i oblika slova i dodajte male crteže. Počnite ispočetka koliko god puta je potrebno da biste dobili rezultat koji želite. Završni crtež će izgledati odlično na vratima spavaće sobe!

Tween Team Logo

TWEEN TEAM INC.
CP 301 St-Bruno, St-Bruno, Qc Canada J3V 5B8

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Grafika, ilustrace, návrhy produktů a obalů jsou chráněny autorskými právy © 2018 Tween Team Inc. Všechna práva vyhrazena.